Svatováclavský pivovar

Křížkovského 844/3, 779 00, Olomouc Zobrazit na mapě

Pokud jste provozovatelem této restaurace a chtěl byste ji spravovat, napište nám na info@restaurito.cz nebo nám zavolejte na 775 605 112.

Fotogalerie (2)

Nahlédnout zblízka do tajů výroby piva a nasát neopakovatelnou atmosféru míst, kde zlatavý mok vzniká, měli možnost od června 2006 návštěvníci pivovaru s šenkem v olomoucké Riegerově ulici, kde byla kdysi navštěvovaná vinárna. Místní Svatováclavský pivovar se mohl pochlubit širokým sortimentem pěnivé chmeloviny. Nabídka zahrnovala 'obyčejnou desítku' i pšeničný 'Weissbier'. 'Nabízíme hostům několik druhů piv. Při významných příležitostech jsme připraveni uvařit také vícestupňové speciály. Prostor dostávají i ochucená piva,' prozradila majitelka zařízení Renata Kubíková. 'Naše pivo je kvasnicové. To znamená, že neprochází filtrací a je podáváno výhradně v přirozeném stavu bez pasterizace,' dodala Kubíková. Zdejší sládek používá moravský slad, kvasnice z Přerova a chmel granulovaný. Celý šenk má tvar podlouhlého obdélníku a pokračuje i v prvním patře rekonstruovaného domu. Restaurace pojme celkem zhruba 200 hostů. Hned od vchodu návštěvníka zaujme svým leskem dvounádobová varna na 10 hl vedle výčepu. (Spilka je na 280 hl a sklep na 3 200 hl.) Stěny hostince (ale i toalet) jsou ozdobeny zajímavými obrazy z pivovarských provozů minulosti. Moderně vybavená pivovarská restaurace působí velmi útulně, vzdušně, světle. Piano vedle výčepu voní inspirací. Designéři interiéru nezapomněli na tradiční chmelové větve visící u stropu. Pivo je čepováno do 0,4 a 0,5 litrových sklenic bez loga. Pod sklenice obdržíte tácek s logem minipivovaru. Výtečné nefiltrované pivo míří do píp přímo z ležáckých tanků. Sortiment piva na počátku srpna 2006: - světlá výčepní desítka jménem Vašek (0,5 l za 19 Kč); - ječmenný ležák Svatováclavská dvanáctka (0,4 l za 24 Kč); - Černá 13° ze 4 druhů sladu (0,4 l za 25 Kč); - Pšeničné pivo podávané s plátkem citronu (0,5 l za 27 Kč); příležitostně zde budou vařit i ochucená piva a vícestupňové speciály. Za zmínku stojí i zdejší jídelní lístek se spoustou „tvarůžkových“ specialit. Otevřeno zde mají: Po-So 11-24, Ne 11-22. Minipivovar plnil sliby, proklamované v reklamním letáku. Kromě standardního sortimentu se na konci srpna 2006 objevila Višňová třináctka. Sládek uvařil skvělé polotmavé pivo. Speciál byl podáván samozřejmě v nefiltrované podobě ve sklenicích typu „weizenbier“. Cena ochuceného moku byla 28 Kč. Originalitou byl višňový plod plovoucí v půllitrové sklenici piva. Ve výčepu zdejší restaurace je celkem 5 píp, tedy jedno místo bylo rezervováno pro speciality sládkovy kuchyně. Svatováclavské pivo šlo ochutnat pouze v místě jeho vzniku, jinam se nerozváželo. V plánu zde neměli ani plnění do lahví. Nabídka piva v listopadu 2006: Svatováclavská dvanáctka (0,4 l za 24 Kč), desítka Vašek (0,5 l za 19 Kč), Černá třináctka (0,4 l za 25 Kč), Weissbier (0,5 l za 27 Kč) a Višňové pivo (0,5 l za 28 Kč). Od 6.12. restaurace minipivovaru čepovala světlý nefiltrovaný ležák o stupňovitosti 15,5, uvařený speciálně na konec roku 2006. Neblahé zkušenosti se zákazem kouření měli také ve Svatováclavském pivovaru. „Zákaz kouření jsme zkusili, hostům to ale vadilo. Jsme pivovar a návštěvníci si k pivu cigaretu rádi zapálí. Nekuřáci u nás mají celý den k dispozici salonek,“ řekla v lednu 2007 provozní Ivana Dvořáková. V červnu 2007 byl sortiment ve složení: světlá 10° a 12°, pšeničná 13 ° , tmavá 13° a višňový speciál 13°.

Komentáře

Restaurace, bary a kavárny - díky Restauritu na jednom místě

Praha restaurace, Brno restaurace, Ostrava restaurace, Olomouc restaurace, Plzeň restaurace

Návštěvníci

Chcete zajít na večeři, oslavit narozeniny nebo uspořádat akci pro Vaše známé? Restaurito je perfektním místem, protože nabízí všechny podniky přehledně na jednom místě, jednoduše a srozumitelně.

Provozovatelé

Restaurito je tím pravým místem pro propagaci Vašeho podniku, umožňuje Vám oslovit zákazníky širokým spektrem nabízených služeb, a to s transparentními podmínkami, jednáním a individuálním přístupem.

Více informací včetně ukázkových videí zde

Info pro návštěvníky

Facebook

Vstup pro návštěvníky

Vstup pro restauratéry

Výhody pro návštěvníky

  • všechny podniky na jednom místě
  • možnost nákupu slevových kupónů
  • a to vše jednoduše a srozumitelně

Přidejte se k Restaurito a využijte jeho možností. Díky největší databází restaurací, hospůdek a barů vždy naleznete zajímavé místo k posezení. K tomu navíc s možností ušetřit díky nákupu slevových kupónů!

Výhody pro restauratéry

  • garance spokojenosti
  • individuální přístup
  • transparentní podmínky

Restaurito je tím pravým místem pro propagaci Vašeho podniku, umožňuje Vám oslovit zákazníky širokým spektrem nabízených služeb!